Další informace  → napsali jsme → naše publikace

naše publikace

- korporátní odpovědnost 

Jako jediná nevládní nezisková organizace se systematicky zabýváme támatem odpovědnosti nadnárodních korporací a v jeho rámci také tzv. společenskou odpovědností korporací (CSR). V této oblasti právníci GARDE doposavad publikovali 3 tituly, přičemž první z nich se zabývá tématem CSR obecně a nabízí také návod, jak vzít nadnárodní společnosti a jejich CSR za slovo. Další dvě publikace se nově soustředí na kritéria a hodnocení odpovědnosti nadnárodních korporací ve vztahu k životnímu prostředí.  Všechny publikace vám nabízíme ke stažení:

- zahraniční investice

Na podzim roku 2007 právníci GARDE vydali publikaci, která na základě analýzy případů prosazování zahraničních investic a společensko-právního prostředí, v němž se odehrává, přináší jednak nové informace z této oblasti, na druhé straně se pokouší identifikované systémové problémy uchopit a nabídnout jejich koncepční řešení. Tu publikaci vám nabízíme ke stažení:

- diskriminace v zaměstnání

Zatím posledním vydavatelským počinem je publikace právničky GARDE Jany Koukalové, která obsahuje popis nejčastějších problémů, se kterými se zaměstnanci obchodních řetězců při práci setkávají a zároveň i právní analýzu těchto problémů. Obsahem je také i rozbor práce státních kontrolních orgánů, které mají pravomoc obchodní řetězce za porušování pracovněprávních předpisů sankcionovat a nechybí ani analýza navrhované antidiskriminační právní úpravy.